torsdag 23 oktober 2008

Prasseltunnlar!!

Den bästa leksaken någonsin, prasseltunnlar. Det finns inget roligare än att springa runt och leka tafatt med sin kattkompis, eller sig själv. Titta på våra stödhemskatter Filippa och Felicia, de har lekt i timmar för att till sist avsluta en liten stund på soffan. Trötta!


.. hey, vad har du där?


Stödhem som skaffat sådana har inte haft en lugn stund, prassel från morgon till kväll. Har en själv till en av mina katter, det är hans och nåde den som går förbi hålet i enbart strumpor!


.. nu e vi nanniga ..

Kram från Felicia och Filippa

måndag 20 oktober 2008

Nya småttingar i föreningen!

Syskonskaran Aladdin och Flisan har hittats ensamma utan mamma och kommit in i föreningen via ett samtal.

Jag och sambon hade dem en natt för att sedan flytta dem vidare till sitt nya stödhem. Man blir kär, man blir totalt såld när man håller i dessa små ullbollar! Så ljuvliga och tillgivna trots allt de gått igenom. Ljuvligt, jag trivs med att vara stödhem.

Denna gången blev det bara över en natt, men Aladdin och Flisan hann leka, kela och busa mig trött under dessa få timmar. Hade glömt hur busiga och livliga de små liven kan vara.


.. bollen vill inte ligga still..

De små busiga trollen hade svår ögoninflammation när de anlände, men tack vare en bra veterinär och salva så har de blivit mycket bättre. Vi får hoppas att de blir helt friska snart, men det verkar inte störra dem något. Det är väl så småttingar är.. :)
Tass till er alla ...

onsdag 15 oktober 2008

Köp hemgjorda bäddar åt din katt!

Vi i föreningen Rädda Katten säljer hemgjorda mys-bäddar till förmån för föreningen. Varje gång har vi olika kampanjer, och denna gången ska pengarna gå till kastrering för 2 st honor som lyckats lura kylan och svält.


De har sedan länge funnits på ett koloniområde men nu när folk flyttar hem igen fanns det ingen kvar som kunde ta hand om dem och ge dem mat. Tack vare en familj på landet får de nu trygghet, tillsyn och massor av andra djur att leka med.

Men nu är det dags för kastrering, då de redan har fått en massa kullar som vi lyckats ta hand om, och genom att köpa en bädd av oss hjälper du till ekonomiskt till deras kastrering.

Vill du hjälpa Alice och Chaplin? Ta då kontakt med Maria-Isabel på följande mailadress:webmaster@raddakatten.se

Bäddarna kostar 325 kr st och portot 55 kr tillkommer ( 77 kr i porto för 2 bäddar )



.. Tack för er hjälp. Tass/Alice

måndag 13 oktober 2008

En hälsning...

I veckan fick vi en hälsning från en adopterad katt. Han fyllde 3 år, och här kan ni se hur Grålle myser efter en härlig middag med kokt torsk.



Visst är han ljuvlig!

onsdag 8 oktober 2008

Vår lilla kattfamilj!

Igår åkte jag och en annan volontär och hälsade på vår kattfamilj. Meningen var att kolla könet och ta foto... det andra klarade vi galant, men könet var lite svårare. De låg INTE still, utan ville ju ner och busa med syskonen som for snabbt över golvet. De var överallt och ingenstans samtidigt... som kattungar brukar va.



Tova, kattmamman, är en underbart lugn katt med bus i blicken! Hennes källingar behöver inte leka ensamma, mamsen hoppar gärna in och hjälper till att busa omkring. Så söta tillsammans, verkligen en trygg och tillgiven familj.


Det går bra att redan nu tinga de små liven, och givetvis även lilla Tova ...

tisdag 7 oktober 2008

Medlemmar i Djurskyddet Sverige!

Vi har nu blivit medlemmar i Djurskyddet Sverige, känns bra att stödja ngt som jobbar med samma saker som vi men är betydligt stärre. Som medlem får man gåvor, och vi har just nu fått en bra summa pengar som gör att vi kan ta in och hjälpa fler katter. Känns bra, vi är så glada i föreningen för detta!

Ang Toker så fick han ett nytt hem, men inte det hem som var tänkt. Hans nya "tjejkompis" ville inte ha honom som kompis, hur mycket han än fjäskade för henne så var tjejen bestämd. Så på kvällen hämtades han av en av våra volontärer och han fick stanna hos dem över natten. Dagen efter fick jag ett samtal, han SKA stanna kvar. Så mannen i huset har nu adopterat Toker och de kommer riktigt bra överens.


Blir så glad över lyckliga slut!

Tass på er därute!!

fredag 3 oktober 2008

Imorgon flyttar Toker!

Imorgon ska Toker flytta, han ska komma till sin nya matte och sin nya tjejkompis! En underbar katt som kommer få det bra med sitt nya liv.

Tokers öde började när han blev kvarlämnad efter en flytt, men tack vare att folk reagerade snabbt så hann vi få in honom direkt. Han fann sig tillrätta i det nya stödet och idag 1 månad efter har han ett nytt hem. Hur bra känns inte det!

Önskar vi kunde hitta ett hem lika snabbt till alla våra katter, men en dag kommer även deras tur.

onsdag 1 oktober 2008

Nytt hembesök är gjort!

Idag blev ett nytt hembesök gjort och godkänt av oss. Jättego katt hade hon, och nu ville hon ha en kompis till sin lilla flicka.

Vi kommer boka tid för henne där hon kan hälsa på Toker, katten som vi tycker passar bra för henne och den lilla kattdamen.

Håll tummarna att allt kommer gå bra, för Tokers skull!!