fredag 30 april 2010

Vanvård på gård.

Tack vare en ny volontär fick vi reda på att det fanns sjuka katter på en tomt utanför Malmö. När vi kom dit var det katter överallt och mer än hälften av dem var väldigt sjuka. De kunde knappt se pga ögoninflammation som säkert suttit i ett tag, de rosslade och väste när de andades och vissa kunde inte äta ordentligt pga tandköttsinflammation. Misären var enorm och det fanns katter precis överallt, vart vi än tittade.



Efter att ha fångat in fyra stycken tog vi dem till veterinär där de bla tog blodprov och det visade positivt på FIV, även kallat kattaids. Katterna hade även kattsnuva, så deras tillstånd var inte bra alls. Veterinären lät dem somna in eftersom de gick inte att rädda, sjukdomen hade redan tagit deras små liv .. vi kom försent.

Nu kämpar vi ute på tomten med att få in fler som vi kan ta till veterinären och hoppas på att det finns en chans att rädda dem. Tyvärr har vi inte möjlighet att ta mer än fyra stycken per gång vi är där pga att vi ej har fler burar att sätta dem i. Känns tungt att bara ta några åt gången och lämna de andra kvar i kylan. Vill ta in dem allihopa direkt och ge dem värme och kärlek.



Det kommer bli ett långt projekt men katterna måste därifrån. Djurskyddsinspektören är inkopplad och skulle åka dit och besöka platsen och prata med damen som bor där.
Vill ni hjälpa till så har vi en insamling till dessa tisar, läs mer om det här!

Söndag är det dags igen, håll tummarna för oss att vi lyckas fånga in de mest sjuka tisarna.