fredag 26 december 2008

Morfar blev ca 18 år ..

Under två somrar har vi försökt tömma en koloni på katter, men det kommer nya hela tiden. I en av kolonistugorna har det funnits en hankatt som funnits där i ca 18 år. Han har skyddat sitt revir väl, det syns på hans öron och ärade ansikte, men ändå har han låtit andra katter dela skydd och mat med honom under alla dessa år.



En dag såg koloniägarna honom kräka blod och det kom mycket slem ur hans mun. Han ville inte äta så mycket utan såg mest ledsen ut. Dagen efter tog de med sig en bur, han gick självmant in trots att han varit vildkatt hela sitt liv. Morfar kände väl att hans tid var inne, han har levt och vakat över Elinelund i nästan 18 år men nu tog det slut. Veterinären tittade på honom och förklarade att hans kropp gett upp, det var dags för Morfar att somna in. Utan problem fick de ta i honom och ge honom sprutan, han låg och tittade och efter några minuter slutade hjärtat att slå. Morfar kom till katthimlen, där kan han fortsätta att vaka över sina honor men nu slipper han både blåst och regn.

.. hans trygghet, koloniägarna ...

Morfar är saknad av många, det var en fin katt som dessvärre inte ville komma in i värmen. Han trivdes på kolonin .. det var hans hem och dagligen fick han vård, mat och tillsyn.

Tänker på dig ... vila i fred ...

( Ska tillägga att koloniägarna hade byggt om ett blomsterland åt katterna. De har vatten och mat och mjuka varma kojjor att krypa in i. Morfar var en av dem som bodde inne i en av kojjorna. Detta är katterna som vi har skrivit om tidigare, både i blogg och på hemsidan då vi sålde våra julkort. )

3 kommentarer:

Anonym sa...

Usch, vad hemskt! Våra tankar går till Morfar. /Kärlek, katterna på Katthemmet Kompis

Maria-Isabel sa...

R.I.P Morfar.
Du är inte glömd och vi kämpar vidare för dina söner och döttrar på koloniområdet!

Anonym sa...

Sov sött morfar!!
Du kommer alltid finnas i våra tankar!