torsdag 16 april 2009

Nu finns en kolonikatt i stödhem

Projektet med TNR på kolonin är fullt igång. Många honor, och även hanar, är nu kastrerade, vaccinerade och id märkta! Mitt bland alla kolonikatter finns det några som är hanterbara, med andra ord kan vi sätta dem i stödhem. Först ut är Tassen. Han är en av katterna som nu blivit kastrerad, vaccinerad och Id märkt. Men hos veterinären upptäcktes det att han har problem med sina öron, och ögon. Ingen infektion men det måste behandlas minst 2 ggr dagligen, och det går inte ute på kolonin.

..pustar ut i lådan efter en tur i bilen..


Tassen är så pass tillgiven att man kan hålla i honom så det passade bra att ta honom till ett stödhem. Första dagen var han resarverad, fräste lite men lät stödhemmet torka både öron och ögon utan protester. Nu några dagar senare har utvecklingen gått ännu mer framåt, ögonen ser mycket bättre ut och stödhemmet har numera en myskise i famnen.


".. underbart att få krypa ner i en mjuk varm famn"

Det finns fler ute på kolonin som behöver komma in i tryggheten men det är svårt att hitta stödhem. Kanske känner du ngn som skulle vilja hjälpa till, eller kanske kan du själv tänka dig vara stödhem? Maila mig gärna på malin@raddakatten.se

Tass från oss ...

1 kommentar:

Maria sa...

Så underbart att se Tassen i I. famn!! Han ser ju lite eländig ut, men egentligen är han ung, bara tre år gammal. Han ser så lugn och trygg ut hos henne... Kram på dig Malin!