måndag 6 april 2009

Stora projekt på gång!

Ett tag sedan jag hann skriva lite i vår blogg, lovar att jag ska bättra mig.. :)

Under veckorna som går händer det mycket i föreningen, katter som ska till veterinären, hembesök inför nya adoptioner, återbesök i de nya hemmen och inte minst att åka ut och hämta in de katter som blivit utslängda.

Det största projektet vi just nu håller på med är att använda TNR på en stor kattkoloni i Malmö. TNR står för: Trap-Neuter-Return" (fånga-kastrera-återplacera). Denna metod går inte alltid att använda, men just här kan vi tillämpa den. Det finns många kolonister som matar katterna och har byggt små hus till dem, och det kommer de även göra efter att vi hjälpt till att få dem kastrerade, vaccinerade och märkta. Katterna kommer alltså få den tillsyn de behöver och mat och vatten som tidigare.

Projektet är inte gratis utan det kommer kosta oss en del. Därför försöker vi samla in så mycket pengar vi bara kan genom att sälja saker på vår webshop, sprida information om vårt projekt och klart även skriva om det på vår hemsida.

Skulle du vilja stödja oss genom att skänka en slant, eller varför inte vara stödhem till de katter som vi anser vi kan placera i nya hem?

Läs mer om projektet genom att trycka på länken nedan, där skriver vår webmaster, tjejen som dragit igång detta, om de dagliga turerna ute på kolonin. Maria-Isabel gör ett underbart jobb och hon gör det helt själv tillsammans med vissa koloniägare.

Maria ... jag säger det igen, du är deras ängel...

http://www.kolonikatter.blogspot.com/

Mjau från oss andra..

2 kommentarer:

Maria-Isabel sa...

Min mamma kallar mig "ängel med svartbrända vingar", det är nog mer rättvisande ha ha. Dessa katter är alla underbara på sitt sätt och det känns som en förmån att få hjälpa dessa ljuvliga djur som så lätt stjäl ens hjärta. De är övergivna, vilna, vilda och behöver hjälp att överleva. Utan Rädda Katten hade inte projektet kunnat genomföras. Kram från Maria-Isabel

Katterna på Katthemmet Kompis sa...

Vi ska kika in på bloggen! Hoppas ni har det bra, kompisar! /Tassgos