onsdag 22 april 2009

Lilla Selma...

I förra veckan tog vi in en liten söt dräktig hona. Hon har matats en tid på samma plats men nu har hon börjat bli tjockare och tjockare ... hon väntar nämligen smått.

Vi vet inte mycket om denna lilltjejen, men de har sett henne i området sedan förra sommaren. Selma är relativt tillgiven, kan vara en sommarkatt eller så har hon hittat tryggheten hos människor pga matarna.. men mysigt söt är hon iallafall.



Första 2 dagarna låg hon under badkaret, hon ville inte komma fram. När stödhemmet hade gått och lagt sig trippade hon ut och smaskade i sig den goda maten och drack sitt vatten. 3:e dagen kom hon fram och då stängdes dörren till toaletten, inte kul att ligga där bakom när man kan få bli klappad och få gott gott att äta. Och det gick hem, hon mös och spann för fullt i stödhemmets knä .. lite blyg fortfarande, men hon gjorde enorma framsteg på bara någon dag.

Idag är hon inte lika rädd längre, utan kan utan problem gå runt i köket när stödhemmen sitter bredvid på golvet. Lilla Selma, så skönt att hon kunde komma in i föreningen så hon slapp föda sina ungar ute i det fria...

torsdag 16 april 2009

Nu finns en kolonikatt i stödhem

Projektet med TNR på kolonin är fullt igång. Många honor, och även hanar, är nu kastrerade, vaccinerade och id märkta! Mitt bland alla kolonikatter finns det några som är hanterbara, med andra ord kan vi sätta dem i stödhem. Först ut är Tassen. Han är en av katterna som nu blivit kastrerad, vaccinerad och Id märkt. Men hos veterinären upptäcktes det att han har problem med sina öron, och ögon. Ingen infektion men det måste behandlas minst 2 ggr dagligen, och det går inte ute på kolonin.

..pustar ut i lådan efter en tur i bilen..


Tassen är så pass tillgiven att man kan hålla i honom så det passade bra att ta honom till ett stödhem. Första dagen var han resarverad, fräste lite men lät stödhemmet torka både öron och ögon utan protester. Nu några dagar senare har utvecklingen gått ännu mer framåt, ögonen ser mycket bättre ut och stödhemmet har numera en myskise i famnen.


".. underbart att få krypa ner i en mjuk varm famn"

Det finns fler ute på kolonin som behöver komma in i tryggheten men det är svårt att hitta stödhem. Kanske känner du ngn som skulle vilja hjälpa till, eller kanske kan du själv tänka dig vara stödhem? Maila mig gärna på malin@raddakatten.se

Tass från oss ...

måndag 6 april 2009

Stora projekt på gång!

Ett tag sedan jag hann skriva lite i vår blogg, lovar att jag ska bättra mig.. :)

Under veckorna som går händer det mycket i föreningen, katter som ska till veterinären, hembesök inför nya adoptioner, återbesök i de nya hemmen och inte minst att åka ut och hämta in de katter som blivit utslängda.

Det största projektet vi just nu håller på med är att använda TNR på en stor kattkoloni i Malmö. TNR står för: Trap-Neuter-Return" (fånga-kastrera-återplacera). Denna metod går inte alltid att använda, men just här kan vi tillämpa den. Det finns många kolonister som matar katterna och har byggt små hus till dem, och det kommer de även göra efter att vi hjälpt till att få dem kastrerade, vaccinerade och märkta. Katterna kommer alltså få den tillsyn de behöver och mat och vatten som tidigare.

Projektet är inte gratis utan det kommer kosta oss en del. Därför försöker vi samla in så mycket pengar vi bara kan genom att sälja saker på vår webshop, sprida information om vårt projekt och klart även skriva om det på vår hemsida.

Skulle du vilja stödja oss genom att skänka en slant, eller varför inte vara stödhem till de katter som vi anser vi kan placera i nya hem?

Läs mer om projektet genom att trycka på länken nedan, där skriver vår webmaster, tjejen som dragit igång detta, om de dagliga turerna ute på kolonin. Maria-Isabel gör ett underbart jobb och hon gör det helt själv tillsammans med vissa koloniägare.

Maria ... jag säger det igen, du är deras ängel...

http://www.kolonikatter.blogspot.com/

Mjau från oss andra..