måndag 5 oktober 2009

Inte alltid roliga beslut.

Ödehuset står fortfarande tomt men vi åker dit dagligen och ger katterna mat och nytt friskt vatten. Hur många där egentligen är vet ingen, det är olika uppgifter från olika håll. Men vi får helt enkelt kämpa på tills maten inte äts upp längre...

Siri, kattmamman, var den första som gick i fällan. Hon kom till veterinären för kastrering och då såg de knutorna på magen och gjorde då en extra kontroll på henne. Vår lilla dam hade cancer i hela magen och upp mot bröstkorgen. Elakartad cancer som i stort sett fanns i kroppen och veterinären förklarade att trots operation skulle hon inte leva många år ( max ett om hon hade tur), och säkert ha en enorm smärta under tiden. Vi ville inte ge henne det, utan vi lät vår lilla Siri somna in i värmen, på en bädd av flisfiltar. Hon har levt ett hårt liv på gården och det syntes på henne, och vi ville inte mer än gärna ge henne en ny start .. men så blev det inte.

Siri, ca 6 år och full med elakartad cancer.. =(
Du är i våra tankar, R.I.P

Vi får tänka på att hon har det bra idag, tittar ner på oss och berömmer oss säkert i vårt hårda arbete att försöka få in hennes kompisar från gården. Och igår lyckades vi, Oscar gick i fällan och är numera kastrerad, id märkt och vaccinerad!


Oscar fick bli gäst i mitt extra rum ...
Imorgon är en ny dag, en ny dag ute på ödetomten!

2 kommentarer:

Maria-Isabel sa...

Ni kunde inte rädda livet på söta Siri, men ni räddade henne från en lång och mycket plågsam död. Om hon hade kunnat hade hon skickat sin tacksamhet till er för det beslutet.

Oscar låg inomhus i en varm kattkorg imorse när det var matningsdags. Han hälsar och tackar!

Kram Maria-Isabel

Katthemmet Kompis sa...

Å så söt Oscar är! Han liknar Kopian som bor hos Maritha och Sonny! /Tass, katterna på Katthemmet Kompis