fredag 30 oktober 2009

Inne i värmen!

Nu har vi endast 1 katt kvar på ödetomten, vad vi vet iallafall. De andra två kom in i fällan och det tog inte lång tid, de var ju hungriga och tonfisken luktade nog riktigt gott. Jag och Sabina, en ny volontär i vår förening, trotsade regnet och körde dit med hoppet högt. Och vi skulle köpt trisslotter på väg ut, för det blev napp.


Här vilar Shila ut efter kastreringen.


Tisen ser inte lika nöjd ut...

Båda tidarna var honor som numera är kastrerade, id märkta och vaccinerade. De bodde hos mig några dagar efter kastreringen för att läkningen av såret inte skulle bli infekterat. Det visade sig under vistelsen hos mig att den ena lilla tjejen var tam, lilla Shila bille bara mysa och bli kelad. Och det sa varken jag eller min sambo nej till.. =)


.. huh?? Foto nu??

Hennes "syster", kallad Tisen, var inte lika mysglad men det kan ha varit chocken efter att ha blivit fångad och sedan veterinärbesöket. Men hon är hos en snäll familj utanför Eslöv som tillfälligt ska ha henne där.

Känns skönt att vi har fått in nästan hela skaran. Det finns inte mycket för dem att värma sig i, bara fallfärdig maskinhall som det både blåser in genom och regnar in i. Igår när jag såg hur Shila kröp ihop i sängen kunde jag inte mer än le, nu får även hon och hennes "syskon" krypa ner i en varm och torr bädd. Bara den sista kvar nu, den fångar vi i helgen ...

Tass från oss..

lördag 24 oktober 2009

Idag gästar vi Arken Zoo, igen..=)

Vi fick erbjudandet att i helgen stå på Arken Zoo Svågertorp, och klart tackade vi JA! Under onsdagen träffade vi massor av trevligt folk, och djur. Förhoppningsvis kommer vi träffa ännu fler idag!


.. lilla Wilma, 2 år, höll oss sällskap hela dagen med sitt pratande..


Tack Arken Zoo för att vi fick gästa er dessa dagar, ni har varit så underbart trevliga och tillmötesgående. Och vi tackar speciellt för kattmaten vi fick, påsen som gått sönder .. det behövs verkligen!


Vår egen lilla mascot Cookie var så klart med!

Ni som läser detta, kom gärna förbi idag lördag och prata lite eller varför inte köpa lite från vår shop. Allt går till våra hemlösa katter.

Tass från oss

onsdag 21 oktober 2009

Omringad av djur


Nu är vi på plats och vi hoppas på att det kommer ge oss mycket reklam. Kom gärna förbi :)

tisdag 20 oktober 2009

Imorgon gästar vi Arken Zoo Svågertorp



Vilken dag det kommer bli imorgon, full fart ute på svågertorp. Arken Zoo har bjudit in oss att gästa dem under en dag, och det kommer bli riktigt kul.

Kom och hälsa på oss, prata och kanske köp lite av sakerna från vår shop som vi kommer ha med oss. Tyvärr fick vi lämna kattleksakerna hemma, men det finns annat kul.. =)

Hoppas vi ses imorgon!

fredag 16 oktober 2009

Blir motarbetade!

Katterna på ödetomten är svåra att fånga in. De är nu 3 st kvar, men eftersom kommunen motarbetar oss så försvårar de vårt arbete. De stänger ofta dörren till matstället, är där och röjer vilket gör att katterna vägrar visa sig. De kastar vår mat som vi ställer där och sen ger de oss förbud att besöka tomten.. MEN de vill att vi ska hämta katterna NU!

Blir så förbannad, hur kan man resonera så? Dessa katter har inte valt detta ödet, de skulle helst vilja ligga i soffan inne i värmen och bli serverade god och färsk mat. Inte springa på en öde tomt och försöka värma sig för natten! Huset vi byggt till katterna och ställt på tomten har de iallafall inte rört, tack och lov, men det är nog för tungt. Annars hade de väl även det hamnat i kontainern.

Just nu letar jag efter nya hem till dessa katter, vet inte hur jag ska lösa det! Jag hoppas på att en lösning snart dyker upp, för jag kan inte hålla kommunen borta länge till. Har bråkat med dem ett antal ggr nu, men de fortsätter motarbeta oss.

Om du vet en lösning, hör av dig till mig! Katterna kommer vara kastrerade, id-märkta och vaccinerade!

Nu ska jag iväg och mata dem, och förhoppningsvis har de låtit dörren till matplatsen vara öppen!

onsdag 14 oktober 2009

tisdag 13 oktober 2009

Nu är det bråttom!


Ödetomten står fortfarande tom men nu börjar de röja undan allt gammalt skräp. Med andra ord börjar vi få bråttom att få in katterna. Att folk tar bort maten eller stänger dörren till matplatsen, stökar runt på området hjälper oss inte direkt med infångandet. Massor av lappar har vi satt upp,pratat med kommunen men inget hjälper. Men imorgon ska jag ringa dem igen,nu får de sluta motarbeta oss. Håll tummarna!

tisdag 6 oktober 2009

Nu kan du skänka mat!

Projektet på kolonin Elinelund och Mossängen börjar nu ta slut, men katterna finns kvar och de kommer få tillsyn dagligen. Mat är något som det går mycket av, så skulle ni vilja skänka mat så har vi en perfekt tunna som står vid ingången, läs mer om det här:


Nu ska jag och en annan tjej snart ut till den kära ödetomten och se vad för katter som
finns kvar att hämta. =)


En hälsning från Grålle, en fd hemlös katt..

måndag 5 oktober 2009

Inte alltid roliga beslut.

Ödehuset står fortfarande tomt men vi åker dit dagligen och ger katterna mat och nytt friskt vatten. Hur många där egentligen är vet ingen, det är olika uppgifter från olika håll. Men vi får helt enkelt kämpa på tills maten inte äts upp längre...

Siri, kattmamman, var den första som gick i fällan. Hon kom till veterinären för kastrering och då såg de knutorna på magen och gjorde då en extra kontroll på henne. Vår lilla dam hade cancer i hela magen och upp mot bröstkorgen. Elakartad cancer som i stort sett fanns i kroppen och veterinären förklarade att trots operation skulle hon inte leva många år ( max ett om hon hade tur), och säkert ha en enorm smärta under tiden. Vi ville inte ge henne det, utan vi lät vår lilla Siri somna in i värmen, på en bädd av flisfiltar. Hon har levt ett hårt liv på gården och det syntes på henne, och vi ville inte mer än gärna ge henne en ny start .. men så blev det inte.

Siri, ca 6 år och full med elakartad cancer.. =(
Du är i våra tankar, R.I.P

Vi får tänka på att hon har det bra idag, tittar ner på oss och berömmer oss säkert i vårt hårda arbete att försöka få in hennes kompisar från gården. Och igår lyckades vi, Oscar gick i fällan och är numera kastrerad, id märkt och vaccinerad!


Oscar fick bli gäst i mitt extra rum ...
Imorgon är en ny dag, en ny dag ute på ödetomten!