onsdag 5 maj 2010

Sorgliga dagar!

Efter många timmars kämpande hade vi lyckats fånga in ytterligare fyra stycken kisar som missnöjt tittade på oss genom transportburarna. Önskar att de kunde förstå varför vi gjorde detta, att vi försöker rädda deras liv från en plågsam död.


Morgonen efter tog vi dem till veterinären för nya blodprov och denna gången så var det mer positivt besked när veterinären ringde. Två av katterna gick att rädda, deras blodprov var negativt men de hade en svår kattsnuva så det blev att hämta antibiotika på apoteket. De andra tisarna fick somna in efter att deras små kroppar knappt orkade längre, sjukdomen hade under en längre tid försämrat deras immunförsvar så mycket, och med alla infektioner i kroppen var det inte mycket att göra.



En förvildad katt med utvecklat FIV är svår att rädda eftersom de måste leva isolerat från andra katter, och de får aldrig gå ut igen. Varför det är så är för att katterna bla smittar genom slagsmål och saliv, och risken att de hamnar i slagsmål är stor.
Imorgon ska vi dit igen och försöka fånga in fler katter. En veterinär ska följa med oss ut så vi på plats kan försöka arbeta oss igenom detta problem. Stressen med att låta dem åka i bilen fram och tillbaka undviker vi imorgon, allt för att göra det bästa för kisarna.

Vill du skänka en slant till projektet är vi tacksamma, detta kommer kosta föreningen väldigt mycket pengar och vi kommer inte sluta förrän kattkolonin är borta. Vi har en insamling på vår hemsida, gå gärna in och läs om den.


Håll tummarna att det blir fler positiva besked för oss och katterna imorgon!

Inga kommentarer: