fredag 21 maj 2010

Svårt hålla räkningen...

Nu börjar det bli svårt att hålla räkningen på antal katter i Lilla Alstad, och ännu svårare att hålla koll på hur många som finns kvar. Vi har lyckats få in tisar vid varje tillfälle men nu blir det svårare och svårare. Katterna som finns kvar är tack och lov i bättre skick, men de är svårare för oss att få in. Att kartlägga dem är ingen lek, de springer mellan olika gårdar och för att göra det extra svårt för oss är de alla nästan identiska.

Den lilla vita som vägrar gå in i fällan...

Idag fick två av tisarna somna in, de var väldigt sjuka och hade kraftiga njurfel, förstorade tarmar och lever. Och hur mycket vi än förbereder oss på att det kan bli en insomning så tar det otroligt på oss, varje katt får en speciell plats i vårt hjärta.


... Hugo satt lugnt och fint i fällan när vi kom fram, han orkade inte göra så mycket motstånd.

Vi har fått lyckan att få in en ny volontär i föreningen, Linda. Tack vare henne har dessa katter fått ett värdigt slut och de som gått att rädda kommer få en ny chans. Alla hennes timmar ute på tomten har gjort att katter fångats in och sedan kunnat köras till veterinären morgonen efter för en undersökning. Utan hennes insats och pojkvännens tålamod hade detta aldrig gått att genomföra. Tack Linda för att du ger katterna så mycket!
Och även tack till alla andra som hjälper till på plats, era insatser är otroligt viktiga! Ni har oxå en viktig roll i detta projekt, det är ni som ser till att katterna fångas in.
Tass till er alla för ert arbete!

2 kommentarer:

Maria-Isabel sa...

När jag hämtade fällan vid gården slog det mig hur fridsamt det verkade där... Men sedan kom jag ihåg allt elände och det får en oundvikligen att fundera över hur många fler såna här platser det finns... som ser trygga ut på utsidan...

Malin sa...

Visst blir man lurad av stället, det ligger så fint på kullen... men sanningen är helt annan. Vi är i fight med bonden mitt emot, vi måste bara vinna detta och få klartecken att beträda hans mark där katterna håller till...