onsdag 12 maj 2010

Ytterligare en kväll vid fällan


En av sjuklingarna långt inne i en buske...


Igår var vi ute och försökte fånga in fler katter. Vädret var mildare än tidigare, nästan lite somrigt, och vi hoppades på en bra kväll med minst 4 katter. Men när solen passerat trädkronorna började det bli kallt och kyligt.


Sanibell, en ung kattmamma, försöker klia bort ohyran.


Vi såg katter lite varstans på tomten, även nya som vi inte sett tidigare. Även dessa såg sjuka ut. Precis efter att första katten trillat in i fällan var veterinären på plats för att hjälpa oss redan där för att katterna ska slippa bilfärd och stress.



Hugo är en av dem vi velat ha in tidigt, igår hamnade han i fällan...


Hugo blev den första som lät hungern ta över och hamnade i fällan. Killen hade varit så hungrig att han fortsatte att äta upp resterna inne i fallan trots att han var instängd, det är väldigt ovanligt. Anna -Karin sövde honom på plats och såg direkt hur allvarligt sjuk killen var. Hugo andades tungt och rossligt, kunde knappt se något och hade en svullnad på sin nos. Hugo fick somna in på plats av veterinär.



En väldigt sjuk och nersövd Hugo


Samtidigt som vi gav Hugo ett sista farväl slog fällan igen. Kise nummer två var en liten hona som var arg som ett bi! Evelina fräste, spottade och gjorde utfall mot oss men att få henne att gå in i klämburen var inga problem och då kunde vi även söva henne. Även hennes test visade positivt på FIV och fick somna in på plats.



Anna-Karin tar blodprov på Evelina



En nogrann undersökning görs under tiden Evelina är nersövd.


Efter fem timmar på plats körde vi hemåt, tysta och fundersamma. Att få gå igenom detta elände gång på gång tar på en otroligt mycket på oss allihop. Det känns jobbigt att lämna kvar kisarna som behöver vård men vi kan inte göra så mycket mer just den kvällen, utan får återkomma igen väldigt snart.

Veterinärvård för kisarna på gården kommer kosta föreningen en hel del så alla gårvor, små eller stora, tar vi tacksamt emot. Vårt plusgironummer är 302628-3 och glöm inte märka betalningen med "veterinärvård L-A" ,

http://raddakatten.se/insamlingny.html

2 kommentarer:

KARLAVAGNEN sa...

Hur mycket kostar en undersökning (cirka) för EN av dessa katter?

Glad att ni har tagit tag i detta.

Malin sa...

Bara blodprovet kostar 500:- / katt, sen tillkommer undersökning och avlivning om det skulle bli ett sådant tråkigt slut för den lilla kisen. Kan tror det går runt 1500:- / katt. Det är mycket pengar för oss så nu försöker vi samla in alla kronor vi kan.

Tack, det är ett jobbigt projekt men det måste göras.

Malin
Ordförande Rädda Katten