lördag 1 november 2008

Det tar aldrig stopp...

Under mer än ett år har vi försökt minska antalet katter ute vid ett koloniområde, men vi hinner inte riktigt med. Trots att vi tar in fler och fler så dyker det upp nya katter hela tiden, tama och tillgivna, som blivit sommarkatter efter att familjen åkt hem för året. Vi har försökt informera styrelsen på kolonin, men det hjälpte inte mycket att de informerade sina sommarboende. Jättetråkigt att folk inte tar detta problem på allvar.



Just nu är där väldigt många katter och man känner sig mer och mer maktlös. Vi hämtar, men det förökas med dubbelt så många efter sommaren. Samtidigt som vi plockar in hinner honorna få kullar..

Att mata dessa underbara varelser kostar, de har fått mat hela sommaren och nu när det är folktomt så måste det fortsätta, de svälter annars. 2 äldre damer har tagit detta på sig, men det kostar en del att ge dem mat dagligen, så nu måste vi hitta en lösning. Vill du hjälpa till med mat eller annat till dessa kolonikatter får du gärna maila mig på malin@raddakatten.se



Tack på förhand!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken svår och sorglig situation, är de flesta skygga eller tillgivna mot människor?

Malin sa...

De flesta är tillgivna, eller på väg att bli bara man ger dem tid, men det finns vissa som varit med länge som är väldigt skygga.

Malin
Rädda Katten

Anonym sa...

Hej Malin!
Skulle du vilja skriva något om att julkorten går till just dessa kolonikatter på bloggen?
Största kram till dig!