torsdag 13 november 2008

.. vem är ni ?


"Hej.. vem är ni och har ni mat med er?"



Denna syn möttes jag och Madde av idag, 7 kattungar under en skitig säng. Stanken var fruktansvärd och det gick knappt att andas.
Vi skulle hjälpa en man att fånga in katter efter att hyresgästen bara stuckit utan att låta någon ta hand om dem. Det som mötte oss var en chock, överallt låg kläder och gamla matrester, katterna hade kräkt och bajsat på plats där de stod.


.. här bor vi...

Precis innanför dörren kom en kattunge springande, den var hungrig och behov av tillsyn och kärlek. Mannen som ägde huset hade försökt ge dem mat och tillsyn dagligen men eftersom de var 7 kattungar och 2 mammor så fick de ändå inte tillräckligt.

Hela klungan av kattungar diade från samma mamma som knappt var halvåret, och hon var väldigt utsvulten och undernärd. Den andra mamman var ungefär lika gammal men hon verkade inte kunna dia sina små källingar, därför hade den andra mamman tagit över ansvaret.

Hur kan man bara lämna djur åt detta ödet? Kattfamiljerna hade ej klarat sig om inte mannen hade gått in i huset efter att han insett att något inte stod rätt till.

Infångandet gick bra tillslut, men tog lite tid innan vi fick in båda mammorna .. de var inte alls villiga. Vi tackar husägaren för hans insats och idag är kattungarna, 2-4 veckor gamla, och deras mammor i ett nytt tryggt hem.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Näää, vad gräääsligt!!!!!!!!!!!
Hjärtat blöder när man ser bilderna, vilken tur att dessa kunde räddas. Men man blir mörkrädd när man tänker på att fler kan ha det så här...
TUFF dag för er, varm kram till er båda!

Anonym sa...

Vilka människor det finns!!! :((( vad bra att ni kunde rädda katterna!